OverviewKorte geschiedenis

En ineens heb je het paardenvirus te pakken

Ergens in 2003 ben ik Garijke tegengekomen op een privé-stal in Overberg. Ik reed al een klein jaar bij een manege, maar voelde me daar niet thuis. Ik ging op zoek naar een kleine stal waar mogelijk ook privé-les gegeven kon worden. Op Stal de Nieuwe Zandschulp bleek Garijke het enige lespaard te zijn en ik maakte een afspraak. De eerste lessen bevielen me zo goed, dat ik niet meer weg ben geweest. In die tijd kwam ik in een scheiding terecht en vond op stal een uitlaatklep om mijn gedachten te kunnen verzetten. Ik was dan ook regelmatig te vinden op stal en hielp mee met stallen uitmesten en allerlei andere werkzaamheden.
Helaas ging het niet goed met het paardenbedrijf en in 2005 moesten de deuren worden gesloten. In die tussentijd had ik Garijke gekocht. En zo begon mijn eerste ervaring met een eigen paard.

Al snel besloot ik te gaan fokken met Garijke. Op aanraden werd Gribaldi als vader uitgekozen. Op 25 juli 2005 werd een hengstje geboren: Amadeo.Opnieuw een nieuwe ervaring, maar dan met een veulen. En ineens had ik 2 paarden.

Mijn paardenInmiddels heb ik mijn derde paard

 • Garijke: mijn eerste paard....

  Als je eenmaal begint met paarden, wil je niet meer anders. Garijke heeft mij veel geleerd. Met haar heb ik ook onderlinge dressuurwedstrijden gereden, bosritten gemaakt en enorm veel terug gekregen.


  lees hier meer
 • Amadeo: een prachtig dressuurpaard....

  Inmiddels was ik er achter gekomen dat dressuur niet echt mijn ding was. Ik besloot het roer om te gooien en westernlessen te nemen. Dat beviel zo goed, dat ik besloot Amadeo zadelmak te laten maken door een cowboy. Vervolgens heb ik hem western laten inrijden en reed ik zelf ook western op hem. Echter een dressur-gefokt paard blijft toch een dressuurpaard en in zijn geval zelfs een springpaard. Uiteindelijk is Amadeo doorgereden en verkocht als dressuurpaard.


  lees hier meer
 • Sandys General Kato: een echte quarter?

  In de tijd dat Amadeo te koop stond, kreeg ik de mogelijkheid een quarter een maand op proef te nemen: Kato. Het klikte bij de eerste lessen en op het moment dat de eigenaresse vroeg wat ik ging doen, werd Amadeo verkocht en kocht diezelfde dag Kato. Het western-avontuur was begonnen.


  lees hier meer

Foto'sGarijke, Amadeo en Kato